Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu smażony ryż, który może być dodatkiem do wędlin, różnego rodzaju mięs lub może być samodzielnym smacznym daniem.
nóż, sitko, garnek , głębsza patelnia,
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 21949
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 53
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 36
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 21949
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 53
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 36
Składniki
Ryz ugotować według opisu na opakowaniu. Szynkę drobno pokroić. Na głębszej patelni roztopić smalec i podsmażyć około minuty imbir i czosnek. Następnie wbić jajka wymieszać smażyć kolejna minutę. Dodać odcedzony na sitku ugotowany ryż i pokrojoną szynkę, smażyć kolejne 3 minuty, dodać sól i sos sojowy wymieszać i smażyć kolejne 2 - 3 minuty. Zdjąć z ognia dodać połowę szczypiorku delikatnie przemieszać. Po wyłożeniu na półmisek posypać pozostałym szczypiorkiem. Smacznego.
Ryż gotowy do podania.