Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu smażony ryż, który może być dodatkiem do wędlin, różnego rodzaju mięs lub może być samodzielnym smacznym daniem.
nóż, sitko, garnek , głębsza patelnia,
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19331
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1726
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19331
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1726
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Składniki
Ryz ugotować według opisu na opakowaniu. Szynkę drobno pokroić. Na głębszej patelni roztopić smalec i podsmażyć około minuty imbir i czosnek. Następnie wbić jajka wymieszać smażyć kolejna minutę. Dodać odcedzony na sitku ugotowany ryż i pokrojoną szynkę, smażyć kolejne 3 minuty, dodać sól i sos sojowy wymieszać i smażyć kolejne 2 - 3 minuty. Zdjąć z ognia dodać połowę szczypiorku delikatnie przemieszać. Po wyłożeniu na półmisek posypać pozostałym szczypiorkiem. Smacznego.
Ryż gotowy do podania.