Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu smażony ryż, który może być dodatkiem do wędlin, różnego rodzaju mięs lub może być samodzielnym smacznym daniem.
nóż, sitko, garnek , głębsza patelnia,
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10743
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 217
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 192
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10743
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 217
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 192
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Składniki
Ryz ugotować według opisu na opakowaniu. Szynkę drobno pokroić. Na głębszej patelni roztopić smalec i podsmażyć około minuty imbir i czosnek. Następnie wbić jajka wymieszać smażyć kolejna minutę. Dodać odcedzony na sitku ugotowany ryż i pokrojoną szynkę, smażyć kolejne 3 minuty, dodać sól i sos sojowy wymieszać i smażyć kolejne 2 - 3 minuty. Zdjąć z ognia dodać połowę szczypiorku delikatnie przemieszać. Po wyłożeniu na półmisek posypać pozostałym szczypiorkiem. Smacznego.
Ryż gotowy do podania.