Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu smażony ryż, który może być dodatkiem do wędlin, różnego rodzaju mięs lub może być samodzielnym smacznym daniem.
nóż, sitko, garnek , głębsza patelnia,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1607
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1418
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1446
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1607
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1418
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1446
Składniki
Ryz ugotować według opisu na opakowaniu. Szynkę drobno pokroić. Na głębszej patelni roztopić smalec i podsmażyć około minuty imbir i czosnek. Następnie wbić jajka wymieszać smażyć kolejna minutę. Dodać odcedzony na sitku ugotowany ryż i pokrojoną szynkę, smażyć kolejne 3 minuty, dodać sól i sos sojowy wymieszać i smażyć kolejne 2 - 3 minuty. Zdjąć z ognia dodać połowę szczypiorku delikatnie przemieszać. Po wyłożeniu na półmisek posypać pozostałym szczypiorkiem. Smacznego.
Ryż gotowy do podania.