Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny patent na reszki ryżu - smażony ryż z jajkiem, sosem sojowym i szczypiorkiem, szybki obiad albo kolazja
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Dymkę/szczypiorek posiekać. W misce rozbić jajka. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Dodać jajka i wymieszać. Dodać ryż, zmieszać dobrze i podsmażyć z minutę. Ryż z jajkiem przesunąć na bok patelni.
Na patelnię wlać pozostały olej i szczypiorek, chwilkę podsmażyć i zmieszać z ryżem i jajkiem. Dodać olej sezamowy i sos sojowy, dobrze wszystko zmieszać i podawać.