Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny patent na reszki ryżu - smażony ryż z jajkiem, sosem sojowym i szczypiorkiem, szybki obiad albo kolazja
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Dymkę/szczypiorek posiekać. W misce rozbić jajka. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Dodać jajka i wymieszać. Dodać ryż, zmieszać dobrze i podsmażyć z minutę. Ryż z jajkiem przesunąć na bok patelni.
Na patelnię wlać pozostały olej i szczypiorek, chwilkę podsmażyć i zmieszać z ryżem i jajkiem. Dodać olej sezamowy i sos sojowy, dobrze wszystko zmieszać i podawać.