Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3076
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 216
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3076
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 216
Składniki
Mąkę, cukry i sól wysyp na stolnicę, wymieszaj. Dodaj posiekane masło, jajko i śmietanę, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
Ciastem wyłóż prostokątną foremkę lub tortownicę. Ponakłuwaj widelcem. Piecz 25-30 minut w 180°C, aż smakowicie się zrumieni. Zostaw do wystygnięcia.
Podgrzej śmietankę i doprowadź do wrzenia. Dodaj pokruszoną czekoladę i gotuj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści.
Masę wylej na ciasto i wstaw do lodówki by stężała. Udekoruj żurawiną w cukrze pudrze i plasterkami kumkwatu.Źródło: Naj