Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam łososia, pod każdą postacią. Dzisiaj wydanie z makaronem w smietanowym sose. Mega pycha :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
1. Umyć łososia, odciąć skórę (lub nie odcinać), osuszyć, doprawić dużą iloscią soli i pieprzu i usmażyć mocno z każdej strony. Odstawić. 2. Na oleju podsmażyć bardzo drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. 3. Zalać smietaną i mlekiem. 4. Doprawić solą, pieprzem, odrobiną ziół prowansalskich, cytryną. 5. Gdy sos zgęstnieje dodać rozdrobnionego łososia oraz natkę pietruszki. Mieszać chwilę aż sos pokryje łososia i wszystkie smaki przejdą sobą. 6. Podawać z makaronem, przystroić natką na wierzchu. Smacznego :)