Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś genialnie proste i równie smaczne danie Afryki. Przepis pochodzi z "Kulinarnego atlasu świata" Od siebie dodałam 2 łyżeczki pasty pomidorowej. Soczewica najlepiej smakuje z pieczywem
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1218
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457790
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1474
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2285
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 592
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1218
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457790
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1474
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2285
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 592
Składniki
Soczewicę płuczemy, zalewamy wodą tak żeby była przykryta; odstawiamy na bok i namaczamy ok 1,5-2godz, a następnie gotujemy do miękkości na małym ogniu ok. 15–20 minut. Zdejmujemy z ognia i odcedzamy nadmiar wody.
Obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę. Na maśle przesmażamy posiekany czosnek, aż się zarumieni. Dodajemy też drobno posiekaną papryczkę, a po chwili dodajemy pomidora, pastę pomidorową i kilka chwil dusimy. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, papryką, solą i pieprzem.
Dodajemy ugotowaną soczewicę i dusić jeszcze przez kilka minut, często mieszając