Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , jesienne ciasto z soczystej marchewki z włoskimi orzechami i kremowym sosem.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1778
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1778
Składniki
Marchew obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną! pianę. Dodajemy cukier i cały czas miksując dodajemy po kolei żółtka. Do masy delikatnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładamy marchew i dokładnie mieszamy. Powstałe ciasto wlewamy do foremki keksowej ( u mnie niezawodna silikonowa! ). Pieczemy w temperaturze 180 st. około 50 minut. Smacznego! * Ciasto po upieczeniu wychodzi delikatne i mokre! ( co widac na zdjęciach! ) Świetnie smakuje również po schłodzeniu w lodówce , kiedy już konsystencja zrobi się bardziej zwarta.