Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , jesienne ciasto z soczystej marchewki z włoskimi orzechami i kremowym sosem.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1590
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4776
Polecam.
Odsłon: 107
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7266
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1590
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4776
Polecam.
Odsłon: 107
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7266
Składniki
Marchew obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną! pianę. Dodajemy cukier i cały czas miksując dodajemy po kolei żółtka. Do masy delikatnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładamy marchew i dokładnie mieszamy. Powstałe ciasto wlewamy do foremki keksowej ( u mnie niezawodna silikonowa! ). Pieczemy w temperaturze 180 st. około 50 minut. Smacznego! * Ciasto po upieczeniu wychodzi delikatne i mokre! ( co widac na zdjęciach! ) Świetnie smakuje również po schłodzeniu w lodówce , kiedy już konsystencja zrobi się bardziej zwarta.