Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , jesienne ciasto z soczystej marchewki z włoskimi orzechami i kremowym sosem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116760
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8001
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1598
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1308
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116760
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8001
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1598
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1308
Składniki
Marchew obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną! pianę. Dodajemy cukier i cały czas miksując dodajemy po kolei żółtka. Do masy delikatnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładamy marchew i dokładnie mieszamy. Powstałe ciasto wlewamy do foremki keksowej ( u mnie niezawodna silikonowa! ). Pieczemy w temperaturze 180 st. około 50 minut. Smacznego! * Ciasto po upieczeniu wychodzi delikatne i mokre! ( co widac na zdjęciach! ) Świetnie smakuje również po schłodzeniu w lodówce , kiedy już konsystencja zrobi się bardziej zwarta.