Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczysta pieczeń schabowa z koprem włoskim

Soczysta pieczeń schabowa z koprem włoskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51283

Dodano:

Odsłon: 22369

Idealna, soczysta pieczeń o lekko anyżowym smaku.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 2 łyżki nasion kopru włoskiego
  • sól morska gruboziarnista (1 łyżka)
  • 3 łyżki oleju
  • 500 g kopru włoskiego
  • świeży rozmaryn
  • 500 ml białego wytrawnego wina
  • Dodatkowo:
  • sznurek spożywczy
  • papier do pieczenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Soczysta pieczeń schabowa z koprem włoskim

Przygotowanie

  1. Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.

    W moździerzu tłuczemy nasiona kopru, świeży rozmaryn, sól. Mieszamy z olejem i nacieramy schab. Obwiązujemy sznurkiem.


  2. Na rozgrzanej patelni obsmażamy mięso na rumiano z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojony w paski koper włoski, kilka gałązek rozmarynu, zalewamy winem. Papier do pieczenia moczymy w wodzie, Przykrywamy naczynie.

    Całość zapiekamy 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 31 sierpnia 2016 Pychoty...wszystkie komenty określiły smak ...brak słów...:)
Przepyszne!!!:)
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

embepe13 31 sierpnia 2016 "sznurek spożywczy" to super określenie :))) podoba mi się :) a że smaczna pieczeń, to już chyba nikt nie ma wątpliwości, w końcu wyszła spod ręki niewątpliwego mistrza. Odpowiedzi: 5 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 31 sierpnia 2016 Czy czas 30-35 min. w temperaturze 190 zapiekania 1 kg schabu wystarczy? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń