Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, soczysta pieczeń o lekko anyżowym smaku.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 801
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 801
Składniki
Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. W moździerzu tłuczemy nasiona kopru, świeży rozmaryn, sól. Mieszamy z olejem i nacieramy schab. Obwiązujemy sznurkiem.
Na rozgrzanej patelni obsmażamy mięso na rumiano z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojony w paski koper włoski, kilka gałązek rozmarynu, zalewamy winem. Papier do pieczenia moczymy w wodzie, Przykrywamy naczynie. Całość zapiekamy 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.