Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, soczysta pieczeń o lekko anyżowym smaku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1998
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1682
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1998
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1682
Składniki
Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. W moździerzu tłuczemy nasiona kopru, świeży rozmaryn, sól. Mieszamy z olejem i nacieramy schab. Obwiązujemy sznurkiem.
Na rozgrzanej patelni obsmażamy mięso na rumiano z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojony w paski koper włoski, kilka gałązek rozmarynu, zalewamy winem. Papier do pieczenia moczymy w wodzie, Przykrywamy naczynie. Całość zapiekamy 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.