Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, soczysta pieczeń o lekko anyżowym smaku.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5293
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2427
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5293
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2427
Składniki
Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. W moździerzu tłuczemy nasiona kopru, świeży rozmaryn, sól. Mieszamy z olejem i nacieramy schab. Obwiązujemy sznurkiem.
Na rozgrzanej patelni obsmażamy mięso na rumiano z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojony w paski koper włoski, kilka gałązek rozmarynu, zalewamy winem. Papier do pieczenia moczymy w wodzie, Przykrywamy naczynie. Całość zapiekamy 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.