Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, soczysta pieczeń o lekko anyżowym smaku.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14893
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2908
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3499
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14893
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2908
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3499
Składniki
Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. W moździerzu tłuczemy nasiona kopru, świeży rozmaryn, sól. Mieszamy z olejem i nacieramy schab. Obwiązujemy sznurkiem.
Na rozgrzanej patelni obsmażamy mięso na rumiano z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojony w paski koper włoski, kilka gałązek rozmarynu, zalewamy winem. Papier do pieczenia moczymy w wodzie, Przykrywamy naczynie. Całość zapiekamy 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.