Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczyste fileciki z indyka o musztardowo- miodowej nucie

Przepis dnia 2020-08-05
Soczyste fileciki z indyka o musztardowo- miodowej nucie

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 340

Dodano:

Odsłon: 1340

Przepyszne, kruche, mięciutkie mięso.

Składniki

  • 500 g filetów z indyka
  • 1,5 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1,5 łyżki miodu
  • Sól do smaku
  • 1 łyżka masła orzechowego niesolonego
  • 1 łyżka śmietany
  • Olej do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Soczyste fileciki z indyka o musztardowo- miodowej nucie

Przygotowanie

  1. Filety z indyka starannie umyj i pokrój.

  2. Pokrojone mięso zamarynuj w mieszance miodu, musztardy i soli. Zostaw w lodówce na przynajmniej 1 godzinę.

  3. Na rozgrzanej patelni obsmaż kawałki mięsa na złoto, po kilka minut z każdej strony. Podlej niewielką ilością wody, dodaj masło orzechowe i duś pod przykrywką jeszcze parę minut.

  4. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń