Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, szybko, pysznie.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23012
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 515
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23012
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 515
Składniki
Mięso z piersi indyka pokrój na kawałki o grubości ok. 1 cm. Zamarynuj w sosie sojowym i odstaw do lodówki na przynajmniej 1 godzinę.
Przygotuj pesto: Zblenduj bazylię, orzechy, czosnek oraz ser. Na koniec dodaj olej i sól do smaku i jeszcze przez chwilę wszystko razem blenduj.
Każdy kawałek mięsa obsmaż z obu stron na złoto, na każdym kawałku rozłóż dosyć grubą warstwę pesto, podlej kilkoma łyżkami wody, zmniejsz moc palnika i duś pod przykrywką przez ok. 10 minut.