Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, szybko, pysznie.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 564
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 235
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 32
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 55
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 564
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 235
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 32
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 55
Składniki
Mięso z piersi indyka pokrój na kawałki o grubości ok. 1 cm. Zamarynuj w sosie sojowym i odstaw do lodówki na przynajmniej 1 godzinę.
Przygotuj pesto: Zblenduj bazylię, orzechy, czosnek oraz ser. Na koniec dodaj olej i sól do smaku i jeszcze przez chwilę wszystko razem blenduj.
Każdy kawałek mięsa obsmaż z obu stron na złoto, na każdym kawałku rozłóż dosyć grubą warstwę pesto, podlej kilkoma łyżkami wody, zmniejsz moc palnika i duś pod przykrywką przez ok. 10 minut.