Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, szybko, pysznie.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5696
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1297
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 190
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5696
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1297
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 190
Składniki
Mięso z piersi indyka pokrój na kawałki o grubości ok. 1 cm. Zamarynuj w sosie sojowym i odstaw do lodówki na przynajmniej 1 godzinę.
Przygotuj pesto: Zblenduj bazylię, orzechy, czosnek oraz ser. Na koniec dodaj olej i sól do smaku i jeszcze przez chwilę wszystko razem blenduj.
Każdy kawałek mięsa obsmaż z obu stron na złoto, na każdym kawałku rozłóż dosyć grubą warstwę pesto, podlej kilkoma łyżkami wody, zmniejsz moc palnika i duś pod przykrywką przez ok. 10 minut.