Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, szybko, pysznie.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Mięso z piersi indyka pokrój na kawałki o grubości ok. 1 cm. Zamarynuj w sosie sojowym i odstaw do lodówki na przynajmniej 1 godzinę.
Przygotuj pesto: Zblenduj bazylię, orzechy, czosnek oraz ser. Na koniec dodaj olej i sól do smaku i jeszcze przez chwilę wszystko razem blenduj.
Każdy kawałek mięsa obsmaż z obu stron na złoto, na każdym kawałku rozłóż dosyć grubą warstwę pesto, podlej kilkoma łyżkami wody, zmniejsz moc palnika i duś pod przykrywką przez ok. 10 minut.