Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste roladki z piersi kurczaka faszerowane serem żółtym, jajkiem i szczypiorkiem. Pyszne danie na codzienny obiad jak i na spotkanie rodzinne. Rewelacyjne!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8017
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8017
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, suszymy, przekrawamy wzdłuż, a następnie przykrywamy folią i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy farsz. Ser żółty, jajko i czosnek ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Dodajemy posiekany szczypiorek i dokładnie mieszamy z majonezem. Nakładamy po jednej łyżce farszu na mięso, rozsmarowujemy i zwijamy ciasno. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, bułce tartej i smażymy na oleju po 4 min. z każdej strony.