Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki to ciekawy sposób przygotowania dania z piersi indyka. Kurki, pyszne grzyby letnie nadają potrawie wspaniały aromat. Polecam.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Płaty indyka rozbij tłuczkiem dość cienko nadając im wydłużony kształt, żeby je potem zrolować. Każdy kawałek posyp solą i pieprzem oraz serem i pietruszką. Mięso zwiń w roladki, każdy kawałek zepnij szpilką lub owiń nitką. Oprósz mąką.
Smaż na maśle klarowanym z każdej strony na rumiano. Odłóż je na chwilę na talerz. Na tej samej patelni usmaż pokrojoną cebulę oraz oczyszczone i pokrojone kurki. Dodaj roladki, podlej niewielką ilością wody i duś pod przykrywką do miękkości. Dodaj sól, pieprz i vegetę domową do smaku. Co jakiś czas zamieszaj roladki.
Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.
Podawaj z ulubioną surówką i na przykład z kluskami kładzionymi. Sposób przygotowania klusek kładzionych znajdziesz wśród innych moich przepisów.