Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 594
Dodano: 27.07.2020
Odsłon: 2950
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Płaty indyka rozbij tłuczkiem dość cienko nadając im wydłużony kształt, żeby je potem zrolować.
Każdy kawałek posyp solą i pieprzem oraz serem i pietruszką.
Mięso zwiń w roladki, każdy kawałek zepnij szpilką lub owiń nitką.
Oprósz mąką.
Smaż na maśle klarowanym z każdej strony na rumiano.
Odłóż je na chwilę na talerz.
Na tej samej patelni usmaż pokrojoną cebulę oraz oczyszczone i pokrojone kurki.
Dodaj roladki, podlej niewielką ilością wody i duś pod przykrywką do miękkości.
Dodaj sól, pieprz i vegetę domową do smaku. Co jakiś czas zamieszaj roladki.
Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.
Podawaj z ulubioną surówką i na przykład z kluskami kładzionymi. Sposób przygotowania klusek kładzionych znajdziesz wśród innych moich przepisów.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)