Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso dobrze smakują ze śliwkami suszonymi, a ta glazura dobrze komponuje się z całością. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Wbić w środek mięsa długi nóż i tym samym zrobić kieszonkę. Do kieszonki powciskać suszone śliwki. Tyle ile się da, ile się zmieści. Wymieszać majonez z ketchupem, musztardą, powidłami z dodatkiem soli i chili. Dokładnie posmarować mięso miksturą. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na ok 30 min. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 60 min. Naczynie musi być przykryte. Pod koniec pieczenia można zdjąć przykrywę, żeby mięso ładnie się przypiekło. Mięso można zajadać ciepłe. Podane np. do obiadu lub wystudzone. Pokrojone wtedy na cieńsze plasterki. Smacznego