Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam solę w białym, wytrawnym winie z małymi podgrzybkami.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 279
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 279
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Składniki
Umyte, osuszone filety soli przekroić w poprzek na dwie części.
Do 850 ml wody dodać kostki bulionu warzywnego, ziarenka pieprzu, natkę, koperek, skórkę cytrynową, cebulę przekrojoną na połowę, skórę chleba i gotować aż wyparuje połowa płynu. Bulion przecedzić do głębokiej patelni, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Masło wymieszać z mąką, połowę dodać w małych kawałkach do wywaru i mieszać aż się całkowicie rozpuści. Do sosu wlać wino, dodać grzyby, sok z cytryny i gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Do sosu włożyć kawałki filetów soli i podgrzewać kilka minut na małym ogniu,aż ryba się zagotuje.
Filety i grzyby wyjmować łyżką cedzakową i układać na podgrzany półmisek.
.Sos zagęścić resztą masła z mąką. Rybę polać odrobiną sosu, posypać natką pietruszki i ozdobić plasterkami cytryny. Pozostały sos podawać w sosjerce. Smacznego!