Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam solę w białym, wytrawnym winie z małymi podgrzybkami.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22768
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15140
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45462
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22768
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15140
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45462
Składniki
Umyte, osuszone filety soli przekroić w poprzek na dwie części.
Do 850 ml wody dodać kostki bulionu warzywnego, ziarenka pieprzu, natkę, koperek, skórkę cytrynową, cebulę przekrojoną na połowę, skórę chleba i gotować aż wyparuje połowa płynu. Bulion przecedzić do głębokiej patelni, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Masło wymieszać z mąką, połowę dodać w małych kawałkach do wywaru i mieszać aż się całkowicie rozpuści. Do sosu wlać wino, dodać grzyby, sok z cytryny i gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Do sosu włożyć kawałki filetów soli i podgrzewać kilka minut na małym ogniu,aż ryba się zagotuje.
Filety i grzyby wyjmować łyżką cedzakową i układać na podgrzany półmisek.
.Sos zagęścić resztą masła z mąką. Rybę polać odrobiną sosu, posypać natką pietruszki i ozdobić plasterkami cytryny. Pozostały sos podawać w sosjerce. Smacznego!