Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
OK. 6 porcji. Czas: ok. 70 minut. Cena: ok. 4-5,70 zł.
Mięso pokrój na paski i podsmaż na oleju z cebulą. Osobno podsmaż wędlinę. Zalej w garnku 8 szkl. wody i gotuj 20 minut.
Dodaj podduszony na maśle koncentrat pomidorowy oraz posiekany czosnek, wino, sól i pieprz, gotuj kwadrans.
Pokrój w paski ogórki, przesmaż na maśle, dolej kilka łyżek wody i podduś. Dodaj do zupy. Gotuj jeszcze ok. 5 minut. 4 Oliwki, pokrojoną cytrynę i śmietanę nałóż do talerzy, wlej zupę.Źródło: Świat kobiety