Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do piersi z kurczaka i ryżu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7491
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7491
Składniki
Pomidory obrać ze skórki i pokroić na małe cząstki. Pogotować ok 30 min.
Lekko ostudzoną masę pomidorową blendujemy a następnie przecieramy przez sitko (żeby wybrać pestki). Po czym otrzymamy gładką masę, dodajemy sól, pieprz i gotujemy na małym ogniu.
Cebulę kroimy w pół piórka i dodajemy do przetartych pomidorów. Gotujemy ok 30 min co jakiś czas mieszając.
Paprykę, marchewkę kroimy w słupki. Czosnek przeciskamy przez praskę bezpośrednio do pomidorów i cebuli oraz dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę.
Paprykę podsmażamy na patelni z małą ilością oleju. Gdy lekko zmięknie dodajemy do garnka z pomidorami. Cały czas gotujemy. Dodajemy pozostałe składniki: ocet, cukier, musztardę, kukurydzę, słodką paprykę.
Ananasa kroimy w kostkę. Dodajemy do wszystkich składników. Po ok 20 min. mieszamy sok z ananasa z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i łączymy z gotującym się sosem.
Jeszcze chwilę gotujemy (ok 5 min), po czym można nakładać do słoików. Pasteryzujemy ok 15-20 minut. Nam najlepiej smakuje podane z podsmażona piersią z kurczaka i ryżem. Można także dodać podsmażoną kiełbaskę lub zjeść jak danie jarskie bez dodatków. Smacznego!