Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do piersi z kurczaka i ryżu.
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 457
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 2807
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 788
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 457
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 2807
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 788
Składniki
Pomidory obrać ze skórki i pokroić na małe cząstki. Pogotować ok 30 min.
Lekko ostudzoną masę pomidorową blendujemy a następnie przecieramy przez sitko (żeby wybrać pestki). Po czym otrzymamy gładką masę, dodajemy sól, pieprz i gotujemy na małym ogniu.
Cebulę kroimy w pół piórka i dodajemy do przetartych pomidorów. Gotujemy ok 30 min co jakiś czas mieszając.
Paprykę, marchewkę kroimy w słupki. Czosnek przeciskamy przez praskę bezpośrednio do pomidorów i cebuli oraz dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę.
Paprykę podsmażamy na patelni z małą ilością oleju. Gdy lekko zmięknie dodajemy do garnka z pomidorami. Cały czas gotujemy. Dodajemy pozostałe składniki: ocet, cukier, musztardę, kukurydzę, słodką paprykę.
Ananasa kroimy w kostkę. Dodajemy do wszystkich składników. Po ok 20 min. mieszamy sok z ananasa z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i łączymy z gotującym się sosem.
Jeszcze chwilę gotujemy (ok 5 min), po czym można nakładać do słoików. Pasteryzujemy ok 15-20 minut. Nam najlepiej smakuje podane z podsmażona piersią z kurczaka i ryżem. Można także dodać podsmażoną kiełbaskę lub zjeść jak danie jarskie bez dodatków. Smacznego!