Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leki, delikatny i bardzo szybki sos do makaronu spaghetti.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414505
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414505
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2322
Składniki
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Tak przygotowane kroimy w grubą kostkę. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę z dodatkiem cukru na złoty kolor, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmażamy około 5 sekund i dodajemy pomidor oraz pokruszoną fetę.
Mieszamy i podsmażamy około 5 minut, a następnie dodajemy poszatkowaną bazylię.
Mieszamy i gotujemy kolejne 5-8 minut tak aby pomidory lekko zmiękły, a sos nam się delikatnie zredukował. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowy sos podajemy z ugotowanym makaronem spaghetti, a wierzch obsypujemy serem.
Smacznego !!!