Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leki, delikatny i bardzo szybki sos do makaronu spaghetti.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1908
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2296
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 85
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1501
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1908
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2296
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 85
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1501
Składniki
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Tak przygotowane kroimy w grubą kostkę. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę z dodatkiem cukru na złoty kolor, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmażamy około 5 sekund i dodajemy pomidor oraz pokruszoną fetę.
Mieszamy i podsmażamy około 5 minut, a następnie dodajemy poszatkowaną bazylię.
Mieszamy i gotujemy kolejne 5-8 minut tak aby pomidory lekko zmiękły, a sos nam się delikatnie zredukował. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowy sos podajemy z ugotowanym makaronem spaghetti, a wierzch obsypujemy serem.
Smacznego !!!