Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ugotowany na mięsie z ćwiartek kurczaka podany z ziemniakami, ogórkiem marynowanym i ostrymi papryczkami czereśniowymi.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1237
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 185
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1237
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 185
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
W półtora litrze wody zagotowujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się buliony dodajemy wymyte, pokrojone w kostkę mięso, pokrojony lubczyk, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy 30 minut.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Próbujemy smak sosu, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku, zagęszczamy mąką sos i zabielamy śmietaną. Doprowadzamy do wrzenia. Ugotowane, odcedzone ziemniaki tłuczemy tłuczkiem , nakładamy na talerze polewamy sosem z mięsem drobiowym i podajemy z ogórkami i papryczkami marynowanymi. Smacznego!!!