Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ugotowany na mięsie z ćwiartek kurczaka podany z ziemniakami, ogórkiem marynowanym i ostrymi papryczkami czereśniowymi.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 209
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22458
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 232
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 209
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22458
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 232
Składniki
W półtora litrze wody zagotowujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się buliony dodajemy wymyte, pokrojone w kostkę mięso, pokrojony lubczyk, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy 30 minut.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Próbujemy smak sosu, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku, zagęszczamy mąką sos i zabielamy śmietaną. Doprowadzamy do wrzenia. Ugotowane, odcedzone ziemniaki tłuczemy tłuczkiem , nakładamy na talerze polewamy sosem z mięsem drobiowym i podajemy z ogórkami i papryczkami marynowanymi. Smacznego!!!