Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was ciekawą propozycję sosu mięsnego z warzywami, który idealnie sprawdzi się do makaronu czy ryżu. Sos jest gęsty, aromatyczny i na pewno zasmakuje każdemu. A co najlepsze - przygotowuje się go niezwykle szybko i łatwo! No to co macie dzisiaj na obiad? :)
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1565
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1565
Składniki
Na oliwie podsmażamy mięso aż zrobi się brązowe. Ciecierzycę odsączamy na sicie, przelewamy zimną wodą. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do podsmażonego mięsa. Paprykę dokładnie myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i cebuli. Dodajemy całą puszkę pomidorów i przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem (opcjonalnie) i bazylią. Dusimy razem pod przykryciem, mieszamy od czasu do czasu. Na koniec dodajemy ciecierzycę, chwilę razem podgrzewamy i podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem. Smacznego :)