Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was ciekawą propozycję sosu mięsnego z warzywami, który idealnie sprawdzi się do makaronu czy ryżu. Sos jest gęsty, aromatyczny i na pewno zasmakuje każdemu. A co najlepsze - przygotowuje się go niezwykle szybko i łatwo! No to co macie dzisiaj na obiad? :)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1316
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1125
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1316
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1125
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
Na oliwie podsmażamy mięso aż zrobi się brązowe. Ciecierzycę odsączamy na sicie, przelewamy zimną wodą. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do podsmażonego mięsa. Paprykę dokładnie myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i cebuli. Dodajemy całą puszkę pomidorów i przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem (opcjonalnie) i bazylią. Dusimy razem pod przykryciem, mieszamy od czasu do czasu. Na koniec dodajemy ciecierzycę, chwilę razem podgrzewamy i podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem. Smacznego :)