Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię takie właśnie "zwykłe" gotowanie i niewyszukane smaki. Sos pieczarkowy wzbogaciłam o marchewkę i natkę pietruszki, dzięki czemu jest zdrowiej i smaczniej. Świetny obiad do zrobienia w tygodniu, po pracy, do odgrzania na kolejny dzień. Tani i szybki. :-)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 194
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2207
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 194
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2207
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Składniki
Filety i cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plastry, marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
Na patelni podsmażamy kolejno: cebulę i filety. Kiedy się podpieką dodajemy marchew i pieczarki, smażymy do odparowania płynów.
Dodajemy śmietankę, posiekaną natkę pietruszki. Dusimy aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.