Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących potrawy z makaronem polanym sosem.
Na rozgrzanym tłuszczu dusimy wymyte, pokrojone pieczarki i cebulę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Podczas duszenia posypujemy suszoną włoszczyzną i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do zmiękczenia pieczarek i cebuli. W garnczku zagotowujemy 2 szklanki wody z łyżką czubatą domowej kostki rosołowej,listkami laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się wywaru dodajemy duszone pieczarki z cebulą, zabielamy śmietaną, doprawiamy jeszcze do smaku i zagęszczamy sos mąką.
W między czasie gotujemy makaron kokardki według instrukcji umieszczonej na opakowaniu. Odcedzony makaron podajemy polany sosem pieczarkowym.
Kopytka podaję z sosem pieczarkowym, masełkiem lub ze skwareczkami... :)
Odsłon: 5533
Coś dla miłośników makaronu i pieczarek – makaron z sosem pieczarkowym.
Odsłon: 2486
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 167
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1058
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3273
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2204
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 167
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1058
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3273
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2204
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu dusimy wymyte, pokrojone pieczarki i cebulę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Podczas duszenia posypujemy suszoną włoszczyzną i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do zmiękczenia pieczarek i cebuli. W garnczku zagotowujemy 2 szklanki wody z łyżką czubatą domowej kostki rosołowej,listkami laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się wywaru dodajemy duszone pieczarki z cebulą, zabielamy śmietaną, doprawiamy jeszcze do smaku i zagęszczamy sos mąką.
W między czasie gotujemy makaron kokardki według instrukcji umieszczonej na opakowaniu. Odcedzony makaron podajemy polany sosem pieczarkowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szare kluski
Dania główne
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Dania główne
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Szare kluski
Wielkopolska słynie z szarych klusków, to tradycyjne danie tego regionu. „Sza...
Odsłon: 53
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Moje dzisiejsze gołąbki przygotowałam trochę inaczej bo do farszu dodałam kas...
Odsłon: 135