Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26133
Dodano: 23.02.2017
Odsłon: 1818
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Na rozgrzanym tłuszczu dusimy wymyte, pokrojone pieczarki i cebulę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Podczas duszenia posypujemy suszoną włoszczyzną i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do zmiękczenia pieczarek i cebuli. W garnczku zagotowujemy 2 szklanki wody z łyżką czubatą domowej kostki rosołowej,listkami laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się wywaru dodajemy duszone pieczarki z cebulą, zabielamy śmietaną, doprawiamy jeszcze do smaku i zagęszczamy sos mąką.
W między czasie gotujemy makaron kokardki według instrukcji umieszczonej na opakowaniu. Odcedzony makaron podajemy polany sosem pieczarkowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

newsweek 28 marca 2017Zgłoś do usunięcia
Wygląda pysznie :-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz