Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących potrawy z makaronem polanym sosem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1011
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2006
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 472
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1011
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2006
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 472
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu dusimy wymyte, pokrojone pieczarki i cebulę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Podczas duszenia posypujemy suszoną włoszczyzną i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do zmiękczenia pieczarek i cebuli. W garnczku zagotowujemy 2 szklanki wody z łyżką czubatą domowej kostki rosołowej,listkami laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się wywaru dodajemy duszone pieczarki z cebulą, zabielamy śmietaną, doprawiamy jeszcze do smaku i zagęszczamy sos mąką.
W między czasie gotujemy makaron kokardki według instrukcji umieszczonej na opakowaniu. Odcedzony makaron podajemy polany sosem pieczarkowym.