Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pieczarkowy z warzywami świetnie się sprawdzi na bezmięsny obiad. Można go podać na wiele sposobów. Bardzo dobrze smakuje z ryżem, lub kaszą. Polecam, spróbujcie :)
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12289
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1547
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12289
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1547
Składniki
Pieczarki umyć lub obrać. Pokroić w plasterki. Por pokroić w półplasterki, paprykę pokroić na małe kawałki, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić por i marchewkę. Podsmażyć chwilę często mieszając. Dodać masło kiedy się rozpuści, dodać pieczarki, smażyć kilka minut, co jakiś czas mieszając.
Kiedy woda odparuje dodać paprykę i czosnek utarty na drobnych oczkach. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie wlać bulion, śmietankę i sok z cytryny. Gotować na wolnym ogniu kilka minut. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu cały czas mieszając. Gotować jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodać natkę pietruszki.