Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pieczarkowy z warzywami świetnie się sprawdzi na bezmięsny obiad. Można go podać na wiele sposobów. Bardzo dobrze smakuje z ryżem, lub kaszą. Polecam, spróbujcie :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5659
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34818
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5659
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34818
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Składniki
Pieczarki umyć lub obrać. Pokroić w plasterki. Por pokroić w półplasterki, paprykę pokroić na małe kawałki, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić por i marchewkę. Podsmażyć chwilę często mieszając. Dodać masło kiedy się rozpuści, dodać pieczarki, smażyć kilka minut, co jakiś czas mieszając.
Kiedy woda odparuje dodać paprykę i czosnek utarty na drobnych oczkach. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie wlać bulion, śmietankę i sok z cytryny. Gotować na wolnym ogniu kilka minut. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu cały czas mieszając. Gotować jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodać natkę pietruszki.