Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos serowo-brokułowy świetnie sprawdza się jako dodatek do makaronu. Możesz też przygotować z jego wykorzystaniem zapiekankę ziemniaczaną.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1293
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 472
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3463
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1068
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1293
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 472
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3463
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1068
Składniki
Podziel brokuł na różyczki. Ugotuj do miękkości (5-7 minut) w około litrze wody z kostką rosołową. Odcedź. Lekko zblenduj (nie na gładką masę, ale tak, by bardziej rozdrobnić różyczki, a w szczególności – ogonki).
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zeszklij cebulę na maśle klarowanym. Pod koniec smażenia dodaj czosnek, a po chwili brokuły. Przesmaż krótko.
Podgrzej w rondelku połączone śmietany. Roztop w nich rozdrobnione sery. Wymieszaj na jednolity sos. Dopraw oregano.
Przelej sos serowo-śmietanowy na patelnię (lub odwrotnie – przełóż zawartość patelni do rondelka). Gotuj jeszcze przez kilka minut. Całość dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ostrożnie używaj soli – sos jest już słony od serów i brokułu!