Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony do smaku przyprawami i zagęszczony mąką, podany z ugotowanymi ziemniakami.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5010
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14146
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3275
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1120
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5010
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14146
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3275
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1120
Składniki
Kawałki mięsa smażymy w garnku z odrobiną oleju. Do smażącego się mięsa dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę, liść laurowy i ziele angielskie, doprawiamy solą, pieprzem ziołowym. Gdy mięso się podsmaży z cebulą wlewamy bulion, mieszamy, doprawiamy suchymi przyprawami do smaku i gotujemy do miękkości mięsa. Podczas gotowania dodajemy lubczyk, natkę pietruszki i koper. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy mąką robiąc nie za gęsty sos. Gotowy sos możemy podać z ziemniakami, makaronem lub z kaszą gryczaną lub jęczmienną. Smacznego !!!