Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony do smaku przyprawami i zagęszczony mąką, podany z ugotowanymi ziemniakami.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 10
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 78
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 10
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 78
Składniki
Kawałki mięsa smażymy w garnku z odrobiną oleju. Do smażącego się mięsa dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę, liść laurowy i ziele angielskie, doprawiamy solą, pieprzem ziołowym. Gdy mięso się podsmaży z cebulą wlewamy bulion, mieszamy, doprawiamy suchymi przyprawami do smaku i gotujemy do miękkości mięsa. Podczas gotowania dodajemy lubczyk, natkę pietruszki i koper. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy mąką robiąc nie za gęsty sos. Gotowy sos możemy podać z ziemniakami, makaronem lub z kaszą gryczaną lub jęczmienną. Smacznego !!!