Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony do smaku przyprawami i zagęszczony mąką, podany z ugotowanymi ziemniakami.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 724
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 693
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 399
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 724
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 693
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 399
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Składniki
Kawałki mięsa smażymy w garnku z odrobiną oleju. Do smażącego się mięsa dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę, liść laurowy i ziele angielskie, doprawiamy solą, pieprzem ziołowym. Gdy mięso się podsmaży z cebulą wlewamy bulion, mieszamy, doprawiamy suchymi przyprawami do smaku i gotujemy do miękkości mięsa. Podczas gotowania dodajemy lubczyk, natkę pietruszki i koper. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy mąką robiąc nie za gęsty sos. Gotowy sos możemy podać z ziemniakami, makaronem lub z kaszą gryczaną lub jęczmienną. Smacznego !!!