Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony do smaku przyprawami i zagęszczony mąką, podany z ugotowanymi ziemniakami.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14347
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14347
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
Kawałki mięsa smażymy w garnku z odrobiną oleju. Do smażącego się mięsa dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę, liść laurowy i ziele angielskie, doprawiamy solą, pieprzem ziołowym. Gdy mięso się podsmaży z cebulą wlewamy bulion, mieszamy, doprawiamy suchymi przyprawami do smaku i gotujemy do miękkości mięsa. Podczas gotowania dodajemy lubczyk, natkę pietruszki i koper. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy mąką robiąc nie za gęsty sos. Gotowy sos możemy podać z ziemniakami, makaronem lub z kaszą gryczaną lub jęczmienną. Smacznego !!!