Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełen smaku sos, do którego przygotowania wykorzystano warzywa z gotowania aromatycznego bulionu. Idealny do ryżu lub makaronu. Prosty przepis, tylko kilka składników! Oszczędna kuchnia, w której nic się nie marnuje!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 524
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 806
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1594
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 740
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10639
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 524
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 806
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1594
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 740
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10639
Składniki
Warzywa przekładamy do kielicha blendera i blendujemy.
Kiełbasę i cebulę kroimy w półplasterki. Czerwoną paprykę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy warzywa i kiełbasę, następnie dodajemy dużą szczyptę pieprzu oraz łyżkę majeranku.
Gdy warzywa zmiękną dodajemy sprasowany czosnek, zblendowane warzywa i butelkę passaty. Dusimy do momentu aż sos uzyska pożądaną gęstość. Gotowy sos najlepiej smakuje z ugotowanym makaronem. Smacznego!