Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na danie główne z prawdziwym włoskim klimatem. Pesto klasyczne wypróbowane - doskonale łączy się z makaronem - włoski raj dla podniebienia.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 930
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17834
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 930
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17834
Składniki
Makaron spaghetti ugotować al dente, odcedzić i wymieszać z wcześniej przygotowanym pesto z bazylii. * Makaronu nie należy zalewać zimną wodą, tylko od razu wymieszać z pesto. ** Pesta nie należy podgrzewać, gdyż liście bazylii pod wpływem temperatury nabierają gorzkiego smaku.
Wymieszany makaron przekładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem. Życzę smacznego! :)