Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie. Proste w przygotowaniu. Danie może być doskonale na obiad jak i kolację.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18342
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6796
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18342
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6796
Składniki
Mięso solimy, czosnek drobno kroimy, dodajemy 3 łyżki parmezanu, solimy do smaku. Mieszamy dokladnie I formujemy malutkie pulpeciki. Pulpeciki smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek. Następnie wlewamy passate pomidorowa , papryczki, solimy do smaku i dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy Ok 30 minut na wolnym ogniu . Dodajemy porwane listki bazylii. Spagetti gotujemy aldente. Makaron dodajemy do sosu z pulpecikami i podajemy posypany startym parmezanem. Smacznego.