Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti alla Puttanesca to włoskie danie o ciekawej historii. Zostało wymyślone przez kurtyzany z Neapolu. Zmęczone po pracy nie miały czasu i ochoty na długie stanie przy garach. Danie miało być więc szybkie, proste, pożywne i tak aromatyczne, aby zapachem przyciągało potencjalnych klientów. Faktycznie, można zrobić je w 20 minut, pachnie rewelacyjnie i smakuje wyśmienicie!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1796
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14408
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19510
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1796
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14408
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19510
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oliwie smażymy pokrojone cienko ząbki czosnku. Po minucie dodajemy pokrojone fileciki anchois. Po kolejnej minucie dodajemy pokrojone oliwki, kapary i płatki chilli. Smażymy często mieszając. Po kolejnej minucie dodajemy pomidory i bazylię. Doprawiamy pieprzem i solą (anchois są słone, więc soli dajemy tylko odrobinę). Kiedy pomidory zaczną się gotować dodajemy ugotowany makaron. Spaghetti alla Puttanesca gotowe.