Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99115
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 470
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99115
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 470
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
Pomidory obrać ze skórki (najlepiej sparzyć wtedy skórka świetnie odchodzi sama) i pokroić w kostkę. Można następnie przetrzeć je przez sitko ale nie jest to konieczne.
Do garnuszka wlać 2 łyżki oleju lub oliwy i dodać 1 łyżkę masła. Gdy będzie już masło roztopione dodać czosnek przeciśnięty przez praskę - smażyć minutę. Dodać następnie pomidory (wymieszać) i przez 40 minut (może nawet chwilkę dłużej) dusić bez przykrycia na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Objętość powinna zmniejszyć się o połowę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem. Można podawać również z serem, smacznego :-)