Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie się nadaje na kolację z przyjaciółmi,do tego lampka czerwonego wina i sukces murowany.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Cebule kroimy w piórka,czosnek w płatki i lekko podsmażamy, do tego dodajemy mięso mielone,mieszamy razem i dusimy ok 10 min podlewając winem.Z pomidorów ściągamy skórkę,kroimy na kawałki,następnie przecieramy na papkę,do tego dodajemy przecier pomidorowy oraz bazylie,oregano i pieprz.Sos pomidorowy dodajemy do mięsa,mieszamy i dusimy ok 20 min.W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody.Makaron gotujemy al dente odcedzamy i dodajemy do tego sosik.Mieszamy,na wierzch sypiemy parmezanem.
Może tak podane spaghetti nie wygląda wspaniale ,ale tak na prawdę jedzą Włosi,po prostu mieszają sos z makaronem w jednym garnku