Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 511

Dodano:

Odsłon: 856

polecam

Składniki

  • Makaron spaghetti - 40 dag
  • wędzony boczek - 10 dag
  • ser żółty - 10 dag
  • śmietana 18% - 200ml
  • żółtka 4 szt
  • sól ziołowa
  • pieprz kolorowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni na małym ogniu.

    Śmietanę 18% wymieszać z roztrzepanymi żółtkami oraz startym serem. wlać na patelnię do boczku..doprawić do smaku
    Składniki razem wymieszać i dusić na małym ogniu razem aż powstanie gęsty sos.
    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do sosu, wymieszać razem i podawać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń