Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj mam coś specjalnego, prostego, a zarazem bardzo efektywnego. Zasmakuję szczególnie miłośnikom makaronów i wędzonego boczku. Najlepiej smakuję tuż po przygotowaniu, więc pamiętajcie o tym, gdy sami będziecie je robić. Zapraszam :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Makaron ugotować al`dente wg opisu na opakowaniu. Boczek pokroić w cienkie paseczki, podsmażyć na rozgrzanej patelni aż do zarumienienia. Pokrojoną cebulę w drobną kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć na wytopionym tłuszczu z boczku. W miseczce wymieszać żółtka z startym serem i połową śmietanki. Drugą połowę śmietanki wlać na patelnie, dodać podsmażony boczek i całość zalać śmietanką z jajkami i serem. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na sam koniec dodać odcedzony makaron, wymieszać i chwilkę pogotować. Tuż przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :)