Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti carbonara jest nie tylko pyszne ale też syte a smak połączonych składników potrafi cieszyć podniebienie.
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Zetrzeć ser na tarce. Odstawić. Cebulę podsmażyć na łyżce masła aż się zeszkli. Następnie dodać pokrojony w kostkę boczek i podsmażyć do miękkości razem z cebulką. Odstawić do ciepłego miejsca albo zostawić na bardzo małym ogniu.
Ugotować makaron na podstawie opisu na opakowaniu. Dodać pół łyżeczki soli.
Do małego rondla wrzucić 3 jajka i jedno żółtko. Dodać pół łyżeczki soli, 3 szczypty pieprzu i starty ser. Delikatnie podgrzać aby jajka się nie ścięły ani żeby ser stopniał. Nie dodajemy tłuszczu. Wymieszać najlepiej mikserem.
Wszystkie przygotowane etapy dajemy do jednego dużego naczynia i mieszamy makaron z boczkiem i masą jajeczną ze startym serem. Podawać na ciepło. Można na wierzchu obsypać danie np. suszoną bazylią.