Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti carbonara jest nie tylko pyszne ale też syte a smak połączonych składników potrafi cieszyć podniebienie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 435
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5499
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 435
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5499
Składniki
Zetrzeć ser na tarce. Odstawić. Cebulę podsmażyć na łyżce masła aż się zeszkli. Następnie dodać pokrojony w kostkę boczek i podsmażyć do miękkości razem z cebulką. Odstawić do ciepłego miejsca albo zostawić na bardzo małym ogniu.
Ugotować makaron na podstawie opisu na opakowaniu. Dodać pół łyżeczki soli.
Do małego rondla wrzucić 3 jajka i jedno żółtko. Dodać pół łyżeczki soli, 3 szczypty pieprzu i starty ser. Delikatnie podgrzać aby jajka się nie ścięły ani żeby ser stopniał. Nie dodajemy tłuszczu. Wymieszać najlepiej mikserem.
Wszystkie przygotowane etapy dajemy do jednego dużego naczynia i mieszamy makaron z boczkiem i masą jajeczną ze startym serem. Podawać na ciepło. Można na wierzchu obsypać danie np. suszoną bazylią.