Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orginalny przepis pochodzi od Nigelli Lawson, ja go troszke ulepszyłam hihi
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 222
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1060
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 222
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1060
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy, studzimy i tniemy na mniejsze kawałki.
Jajka roztrzepać, dodać posiekany czosnek,sól, pieprz i bazylię. Do jajek dodać makaron i wymieszać.
Na patelni rozpuścić łyżkę oliwy i masła. Na gorąca patelnie wylać makaron z jajkiem i smażyć przez kilka minut,poruszając patelnią, aż jajko sie zetnie.
Posypać żółtym serem, wstawić patelnię na parę minut do nagrzanego piekarnika do 180st.
Pomidorki sparzyć, obrać ze skórki, pokroic w kostke i wymieszać z łyżkż oliwy.
Gdy ser się delikatnie przypiecze, wyjąć patelnię, makaron przełożyć na talerze i posypac pomidorkami oraz bazylią. (Makaronu nie trzymac za długo w piekarniku bo będzi zbyt suchy.Trzeba robić na wyczucie hihi. Mi 120g makarony wystarcza dla 2 osób, ale mozna oczywiście zwiększyć ilość :). )