Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orginalny przepis pochodzi od Nigelli Lawson, ja go troszke ulepszyłam hihi
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy, studzimy i tniemy na mniejsze kawałki.
Jajka roztrzepać, dodać posiekany czosnek,sól, pieprz i bazylię. Do jajek dodać makaron i wymieszać.
Na patelni rozpuścić łyżkę oliwy i masła. Na gorąca patelnie wylać makaron z jajkiem i smażyć przez kilka minut,poruszając patelnią, aż jajko sie zetnie.
Posypać żółtym serem, wstawić patelnię na parę minut do nagrzanego piekarnika do 180st.
Pomidorki sparzyć, obrać ze skórki, pokroic w kostke i wymieszać z łyżkż oliwy.
Gdy ser się delikatnie przypiecze, wyjąć patelnię, makaron przełożyć na talerze i posypac pomidorkami oraz bazylią. (Makaronu nie trzymac za długo w piekarniku bo będzi zbyt suchy.Trzeba robić na wyczucie hihi. Mi 120g makarony wystarcza dla 2 osób, ale mozna oczywiście zwiększyć ilość :). )