Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis też bardzo wiosenny. Lekki. Zielony. A zarazem sycący.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4342
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 197
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4342
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 197
Składniki
Warzywa obieram, oczyszczam, myję. Z filetu usuwam błonki, myję, osuszam i kroję w kostkę. Solę i pieprzę. W dużym garnku zagotowuję wodę. Solę. Gotuję warzywa po kolei, odcedzam i odkładam na bok. Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy. Smażę posiekany drobno czosnek przez chwilę. Dodaję mięso i smażę kilka minut. Zagotowuję wodę na makaron. Solę. Gotuję al dente. Odcedzam. Do mięsa dodaję warzywa. Podsmażam do podgrzania. Przyprawiam. Przed podaniem makaron posypuję porwaną mozzarellą oraz prażonymi ziarnami.