Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na dobry obiadek.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Składniki
Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zahartować i odstawić. Pieczarki pokroić, usmażyć na jednej łyżce masła z pieprzem, a na suchej patelni uprażyć złociście orzechy. Na łyżce masła poddusić czosnek, oprószyć mąką, wlać śmietankę, rosół i gotować sos na wolnym ogniu przez 5 minut. Następnie wrzucić do sosu pieczarki, orzechy, wymieszać, chwilę podgotować i doprawić do smaku. Makaron wyłożyć na talerze i polać sosem orzechowym.