Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti w sosie orzechowo- pieczarkowym

Spaghetti w sosie orzechowo- pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2446 Ocena: 16430

Dodano:

Odsłon: 194

Kolejny przepis na dobry obiadek.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti w sosie orzechowo- pieczarkowym

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Makaron ugotować w osolonej wodzie, zahartować i odstawić. Pieczarki pokroić, usmażyć na jednej łyżce masła z pieprzem, a na suchej patelni uprażyć złociście orzechy. Na łyżce masła poddusić czosnek, oprószyć mąką, wlać śmietankę, rosół i gotować sos na wolnym ogniu przez 5 minut. Następnie wrzucić do sosu pieczarki, orzechy, wymieszać, chwilę podgotować i doprawić do smaku. Makaron wyłożyć na talerze i polać sosem orzechowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń