Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na dobry obiadek.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 891
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 72
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4148
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 891
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 72
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4148
Składniki
Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zahartować i odstawić. Pieczarki pokroić, usmażyć na jednej łyżce masła z pieprzem, a na suchej patelni uprażyć złociście orzechy. Na łyżce masła poddusić czosnek, oprószyć mąką, wlać śmietankę, rosół i gotować sos na wolnym ogniu przez 5 minut. Następnie wrzucić do sosu pieczarki, orzechy, wymieszać, chwilę podgotować i doprawić do smaku. Makaron wyłożyć na talerze i polać sosem orzechowym.