Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie z makaronem spaghetti, brokułami, suszonymi pomidorami w śmietanowo serowym sosie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30568
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29299
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30568
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29299
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Brokuła dzielimy na różyczki i wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 3 minuty i przekładamy na durszlak. Możemy go zaghartowac przelewając zimną wodą.
Szalotkę kroimy drobno, siekamy również czosnek. Pomidory kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej po pomidorach i smażymy szalotkę z czosnkiem. Po chwili dodajemy pokrojone pomidory.
Nastepnie dodajemy brokuł i śmietankę. Smażymy chwilę żeby zredukować sos. Teraz dodajemy makaron oraz starty ser i dokładnie mieszamy. Gotowe… Smacznego