Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny, moze zadowolic nie tylko zwolenników diety rozdzielnej.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1376
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14919
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 926
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1376
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14919
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 926
Składniki
Szalotke i czosnek drobno posiekac, bekon pokroic w waskie paski, Najpierw usmazyc szalotke z czosnkiem na masle, potem dodac bekon i smazyc 3-4 min. az bedzie chrupiacy. Dodac troche wody i dusic dalsze 5 min. Zóltko roztrzepac ze smietana, powoli dodawac do bekonu i zagrzac, ale juz nie gotowac.
Odciac obydwa konce cukini, pokroic wzdluz w cienkie paski. W zaleznosci od grubosci pasków blanszowac 30-60 sekund, odcedzic, pokroic paski na waskie "nitki", nalozyc na talerz i polac sosem.
Podawac posypane swiezo startym parmezanem albo platkami parmezanu.