Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Spaghetti z dorszem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Filety z dorsza opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 30 minut. Makaron ugotuj na półtwardo. Odcedź, przelej zimną wodą i osącz.
Brokuł oczyść, wymocz, włóż na 5 minut do gotującej się wody. Wyjmij, osącz. Pomidory potnij na cząstki, ser zetrzyj. Twaróg wymieszaj z 2 jajkami oraz mlekiem. Przypraw solą i pieprzem. Połącz z makaronem. Wyłóż na spód formy posmarowanej tłuszczem.
Rybę posiekaj, wymieszaj z pozostałymi jajkami. Przypraw solą i pieprzem. Wyłóż na makaron z twarogiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st., piecz 40 minut.
Tuż przed końcem na wierzchu ułóż brokuły oraz pomidory i posyp żółtym serem.Źródło: Tina