Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny makaron z groszkiem i pieczarkami
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20680
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25974
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20680
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25974
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
cebulkę kroimy w kostkę podsmażamy na złoto dajemy pokrojone pieczarki(jak kto lubi może być w kostkę a może w plasterki) wszystko razem smażymy następnie dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę mieszamy i smażymy.Gdy wszystko jest podsmażone wlewamy szklankę wody(potem płyn trzeba uzupełniać bo paruje)dodajemy trochę groszku mrożonego (w zależności od upodobań może być 1/4 do 1/2 paczki)dodajemy kostkę grzybową,doprawiamy solą pieprzem i papryką w proszku oraz wsypujemy zioła, gotujemy ok.30 min po tym czasie wlewamy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia następnie wrzucamy serek mieszamy aby się rozpuścił i sos gotowy.Podajemy z makaronem ugotowanym al'dente SMACZNEGO