Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti z indykiem"
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Szalotki oraz ząbki czosnku obierz, posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć mięso. Mieszając, smaż 10 minut. Pod koniec oprósz solą oraz pieprzem. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij szalotki i czosnek. Dodaj pomidory i duś 10 minut. W tym czasie zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek włóż spaghetti.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Sos pomidorowy przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Włóż usmażone mięso. Duś jeszcze 5 minut. Rukolę opłucz, osusz, listki porwij na kawałki. Makaron odcedź, dobrze osącz na sitku. Spaghetti wymieszaj z indykiem w sosie pomidorowym oraz rukolą. Podawaj od razu po przygotowaniu.Źródło: Naj