Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak w Ameryce jada się spaghetti
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2211
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9087
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1731
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2211
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9087
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1731
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Do mięsa dodajemy zmiażdżony czosnek, jajko, bułkę tartą, sól pieprz, kminek mielony, tymianek, oraz łyżkę wody, wszystko dokładnie mieszamy, formujemy małe klopsiki i układamy na lekko naoliwionej blaszce, pieczemy ok. 30-40 minut 180 stopni, na złoty kolor, (robię zawsze całą blaszkę takich klopsików i cześć zamrażam).
Sos: Na patelnię dajemy olej i lekko szklimy cebule, dodajemy czosnek, bazylię, oregano, oraz tymianek, gdy zioła zaczną pachnieć, wlewamy pomidory z puszki, lub wrzucamy kilka pokrojonych pomidorów, by smak był intensywniejszy dodaje łyżeczkę koncentratu pomidorowego, dokładnie mieszamy, gdy pomidory zaczynają lekko bulgotać, dodajemy cukier, sól i pieprz, następnie wrzucamy upieczone klopsiki, cało chwilę gotujemy na małym ogniu. Na koniec do sosu dodajemy odcedzony makaron, dokładnie mieszamy i gotowe.