Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie niesamowicie pyszne....
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Wrzucić na rozgrzaną na dużej patelni oliwę i smażyć na średnim ogniu przez 4-5 minut do zeszklenia cebuli.
Następnie dodać krojone pomidory, doprawić do smaku solą i dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Na koniec dodać krewetki, gotować jeszcze 2-3 minuty.
W międzyczasie makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić do sosu wraz z chochlą wody z gotowania.
Porcje makaronu wyłożyć na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem, ozdobić listkami bazylii.