Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie niesamowicie pyszne....
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17611
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15236
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4764
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8983
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17611
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15236
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4764
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8983
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Wrzucić na rozgrzaną na dużej patelni oliwę i smażyć na średnim ogniu przez 4-5 minut do zeszklenia cebuli.
Następnie dodać krojone pomidory, doprawić do smaku solą i dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Na koniec dodać krewetki, gotować jeszcze 2-3 minuty.
W międzyczasie makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić do sosu wraz z chochlą wody z gotowania.
Porcje makaronu wyłożyć na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem, ozdobić listkami bazylii.