Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-07-2017
Uwielbiam grzyby, zarówno te leśne, jak i smakowite pieczarki oraz boczniaki. Najbardziej jednak lubię pospolite, ale szlachetne kurki, bardzo niepowtarzalne i delikatne w smaku. Kurka, lisiczka, pieprzyk jadalny to piękne nazwy, którymi określa się ten gatunek grzybów z rodziny pieprznikowatych. Najbardziej lubię je w połączeniu ze śmietaną, dlatego dziś zapraszam na smaczne zestawienie makaronu spaghetti z kremowym sosem śmietanowym z dodatkiem kurek oraz świeżej natki pietruszki. Smaku całości dodają prażone ziarna słonecznika. Gorąco polecam :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25743
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2751
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1327
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25743
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2751
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1327
Składniki
Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Kurki oczyszczamy, myjemy i osuszamy na ręczniki papierowym. Pokrojoną w kostkę cebulkę szklimy na maśle, dodajemy czosnek oraz kurki i smażymy do momentu odparowania wody z grzybów. Zawartość patelni zalewamy śmietaną i dusimy wszystko około 5 minut. Na koniec doprawiamy całość szczyptą gałki muszkatołowej, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Ugotowany makaron mieszamy z gotowym sosem i posiekaną natką pietruszki. Danie wykładamy na talerze i posypujemy je uprażonymi ziarnami słonecznika.
Smak całości możemy jeszcze bardziej podkreślić, posypując makaron startym parmezanem. Życzę smacznego! :)