Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne. Doskonałe na kolację dla dwojga lub na szybki obiad dla zabieganych!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Łososia pokroić w drobną kostkę. (najlepszy jest łosoś wędzony norweski w opakowaniu)
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W tym czasie na łyżce oliwy podsmażyć cebulę, Jak się zeszkli dodać łososia. Chwilkę przemieszać i dodać kostkę rosołową, znów chwilę przemieszać i dodać śmietanę. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż makaron się ugotuje. (łososia nie można długo smażyć bo bardzo stwardnieje)
Ugotowany makaron nałożyć na talerze i polać sosem. Można posypać koperkiem! SMACZNEGO!