Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mam niewiele czasu na przygotowanie obiadu, zazwyczaj przyrządzam właśnie ten sos. Ku wielkiej uciesze męża :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11898
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 115
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8591
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155353
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1163
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11898
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 115
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8591
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155353
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1163
Składniki
Na niewielką ilość rzepakowego oleju wrzuciłam 500 g mielonego mięsa z indyka. Po około 2 minutach dodałam posiekaną dużą cebulę, łyżkę mielonej słodkiej papryki, łyżeczkę oregano, łyżeczkę bazylii, chilli według upodobań. Smażyłam około 10 minut. Po tym czasie dodałam 200 g koncentratu pomidorowego i 150 ml wody. Gotowałam około 5 minut. Po tym czasie wcisnęłam 5 ząbków czosnku i osoliłam do smaku. Pogotowałam minutę. Gotowe.