Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mam niewiele czasu na przygotowanie obiadu, zazwyczaj przyrządzam właśnie ten sos. Ku wielkiej uciesze męża :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3904
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1662
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113657
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3904
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1662
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113657
Składniki
Na niewielką ilość rzepakowego oleju wrzuciłam 500 g mielonego mięsa z indyka. Po około 2 minutach dodałam posiekaną dużą cebulę, łyżkę mielonej słodkiej papryki, łyżeczkę oregano, łyżeczkę bazylii, chilli według upodobań. Smażyłam około 10 minut. Po tym czasie dodałam 200 g koncentratu pomidorowego i 150 ml wody. Gotowałam około 5 minut. Po tym czasie wcisnęłam 5 ząbków czosnku i osoliłam do smaku. Pogotowałam minutę. Gotowe.