szybki makaron z bezmięsnym sosem
spaghetti z pieczarkami i papryką
Składniki
- makaron spaghetti, u mnie 500 g
- pieczarki, ok 200 g
- Papryka czerwona, 1
- koperek, 1/2 pęczka
- bulion, 1 i 1/2 szkl
- śmietana 12% lub 18%, 200 ml
- mąka, ok 2 łyżki
- sól,pieprz do smaku
Składniki
- makaron spaghetti, u mnie 500 g
- pieczarki, ok 200 g
- Papryka czerwona, 1
- koperek, 1/2 pęczka
- bulion, 1 i 1/2 szkl
- śmietana 12% lub 18%, 200 ml
- mąka, ok 2 łyżki
- sól,pieprz do smaku

Etapy przygotowania
Makaron ugotować al dente
Pieczarki oczyścić,umyć i pokroić w plasterki,paprykę umyć,wyjąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki,koperek posiekać.
Do gotującego bulionu wrzucić pieczarki,paprykę,koperek i gotować do miękkości.Śmietanę wymieszać dokładnie z mąką,dodać do sosu i szybko,dokładnie wymieszać.Doprawić sos solą,pieprzem i polać nim ugotowany makaron.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 363

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 456
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 363

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 456



Składniki
- makaron spaghetti, u mnie 500 g
- pieczarki, ok 200 g
- Papryka czerwona, 1
- koperek, 1/2 pęczka
- bulion, 1 i 1/2 szkl
- śmietana 12% lub 18%, 200 ml
- mąka, ok 2 łyżki
- sól,pieprz do smaku
Makaron ugotować al dente
Pieczarki oczyścić,umyć i pokroić w plasterki,paprykę umyć,wyjąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki,koperek posiekać.
Do gotującego bulionu wrzucić pieczarki,paprykę,koperek i gotować do miękkości.Śmietanę wymieszać dokładnie z mąką,dodać do sosu i szybko,dokładnie wymieszać.Doprawić sos solą,pieprzem i polać nim ugotowany makaron.
Pyszności, już w ulubionych i pewnie na jutrzejszy obiadek:-)