Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najszybszych obiadów. Prosty i jednocześnie niesamowicie smaczny, ze świeżymi pomidorami, oregano i burratą.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 316
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18607
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 316
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18607
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 116
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.
W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pomidory i pokrojony w plasterki czosnek, dodać płatki chili i po szczypcie soli i pieprzu. Smażyć aż pomidory lekko zmiękną i zaczną pękać (około 5 minut). Zdjąć z ognia, dodać ocet winny.
Makaron przełożyć na patelnię, wymieszać z pomidorami. Na talerze rozłożyć porcje makaronu i burraty, posypać świeżym oregano.