Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najszybszych obiadów. Prosty i jednocześnie niesamowicie smaczny, ze świeżymi pomidorami, oregano i burratą.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67438
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1840
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67438
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1840
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.
W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pomidory i pokrojony w plasterki czosnek, dodać płatki chili i po szczypcie soli i pieprzu. Smażyć aż pomidory lekko zmiękną i zaczną pękać (około 5 minut). Zdjąć z ognia, dodać ocet winny.
Makaron przełożyć na patelnię, wymieszać z pomidorami. Na talerze rozłożyć porcje makaronu i burraty, posypać świeżym oregano.