Do góry

Dania główne Przepis na:

spaghetti z pomidorami i burratą

spaghetti z pomidorami i burratą

Autor:

Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 2543

Dodano:

Odsłon: 944

Jeden z najszybszych obiadów. Prosty i jednocześnie niesamowicie smaczny, ze świeżymi pomidorami, oregano i burratą.

Składniki

  • makaron spaghetti - 400 g
  • pomidory koktajlowe - 300 g
  • czosnek - 3-4 ząbki
  • płatki chili - 1 łyżeczka
  • posiekane świeże oregano - 2 łyżki
  • burrata - 125 g
  • czerwony ocet winny - 2 łyżeczki
  • oliwa - 2 łyżki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
spaghetti z pomidorami i burratą

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.

  2. W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pomidory i pokrojony w plasterki czosnek, dodać płatki chili i po szczypcie soli i pieprzu. Smażyć aż pomidory lekko zmiękną i zaczną pękać (około 5 minut). Zdjąć z ognia, dodać ocet winny.

  3. Makaron przełożyć na patelnię, wymieszać z pomidorami. Na talerze rozłożyć porcje makaronu i burraty, posypać świeżym oregano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń