Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najszybszych obiadów. Prosty i jednocześnie niesamowicie smaczny, ze świeżymi pomidorami, oregano i burratą.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.
W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pomidory i pokrojony w plasterki czosnek, dodać płatki chili i po szczypcie soli i pieprzu. Smażyć aż pomidory lekko zmiękną i zaczną pękać (około 5 minut). Zdjąć z ognia, dodać ocet winny.
Makaron przełożyć na patelnię, wymieszać z pomidorami. Na talerze rozłożyć porcje makaronu i burraty, posypać świeżym oregano.