Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i kaloryczne danie na obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1244
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2907
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1003
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1244
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2907
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1003
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Składniki
Wykonanie sosu pomidorowego: Pomidory rozgotować z cebulą, czosnkiem oraz przyprawami, dusić na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Można zaciągnąć śmietanką.
Wykonanie pulpetów: Mięso mielone wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem , drobno pokrojoną natką pietruszki, wyciśniętą bułką i startym jabłkiem. Dodać startą skórkę z cytryny, jaja, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszać formować pulpety i usmażyć na oleju. Następnie włożyć do sosu pomidorowego i gotować powoli około 20 minut. Ugotowane wcześniej spaghetti polać sosem, ułożyć pulpety i posypać natką pietruszki.