Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i kaloryczne danie na obiad.
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 422
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 150
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22787
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 5338
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 422
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 150
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22787
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 5338
Składniki
Wykonanie sosu pomidorowego: Pomidory rozgotować z cebulą, czosnkiem oraz przyprawami, dusić na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Można zaciągnąć śmietanką.
Wykonanie pulpetów: Mięso mielone wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem , drobno pokrojoną natką pietruszki, wyciśniętą bułką i startym jabłkiem. Dodać startą skórkę z cytryny, jaja, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszać formować pulpety i usmażyć na oleju. Następnie włożyć do sosu pomidorowego i gotować powoli około 20 minut. Ugotowane wcześniej spaghetti polać sosem, ułożyć pulpety i posypać natką pietruszki.