Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowy, smaczny, aromatyczny makaron z salami i papryką w sosie pomidorowym
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4039
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11127
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6380
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5418
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13356
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5119
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4039
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11127
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6380
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5418
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13356
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5119
Składniki
Salami pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni kilka minut. Cebulę drobno pokroić w kostkę, paprykę w paseczki, dodać do salami, chwilę przesmażyć, aż lekko zmiękną. Dodac drobno pokrojony czosnek i pokrojonego pomidora. Wlać przecier pomidorowy rozpuszczony w wodzie, wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami i gotowac pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 10 min. Pod koniec można wlać śmietankę, wymieszać, zagotować. W międzyczasie ugotować spaghetti aldente. Makaron odcedzić, wymieszać z sosem, podawać. Smacznego :-)