Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z pomidorami koktajlowymi, marynowanymi sardynkami i kaparami. Obiad w kilka minut...
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1126
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 28
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 45
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4363
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 109
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1126
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 28
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 45
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4363
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 109
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
W międzyczasie czosnek pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i pomidory, posolić, smażyć przez 5-6 minut, aż pomidory lekko zmiękną.
Makaron odcedzić, przełożyć na patelnię wraz z chochlą wody z gotowania. Dodać kapary, skórkę cytrynową i sardynki.
Makaron nakładać na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem.