Do góry

Dania główne Przepis na:

spaghetti z sardynkami

spaghetti z sardynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 2555

Dodano:

Odsłon: 327

Makaron z pomidorami koktajlowymi, marynowanymi sardynkami i kaparami. Obiad w kilka minut...

Składniki

  • makaron spaghetti - 400 g
  • pomidory koktajlowe - 300 g
  • sardynki marynowane w oliwie - 2 puszki po 180 g (waga po odsączeniu)
  • czosnek - 2-3 ząbki
  • kapary - 2 łyżki
  • skórka otarta z cytryny - 1 łyżka
  • oliwa - 2 łyżki
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
spaghetti z sardynkami

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

  2. W międzyczasie czosnek pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i pomidory, posolić, smażyć przez 5-6 minut, aż pomidory lekko zmiękną.

  3. Makaron odcedzić, przełożyć na patelnię wraz z chochlą wody z gotowania. Dodać kapary, skórkę cytrynową i sardynki.

  4. Makaron nakładać na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 06 sierpnia Obiad w kilka minut, ale jak ładnie się prezentuje na talerzu - super pomysł! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 05 sierpnia No super to danie:-)

A są takie sardynki marynowane? Bo spotkałem tylko w oleju...
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń