Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z pomidorami koktajlowymi, marynowanymi sardynkami i kaparami. Obiad w kilka minut...
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 26
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 116
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 26
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 116
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
W międzyczasie czosnek pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i pomidory, posolić, smażyć przez 5-6 minut, aż pomidory lekko zmiękną.
Makaron odcedzić, przełożyć na patelnię wraz z chochlą wody z gotowania. Dodać kapary, skórkę cytrynową i sardynki.
Makaron nakładać na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem.