Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z pomidorami koktajlowymi, marynowanymi sardynkami i kaparami. Obiad w kilka minut...
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 345
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25847
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 195
To doskonałe w swej prostocie smarowidło, w sam raz na niedzielne śniadanie,...
Odsłon: 49
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 345
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25847
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 195
To doskonałe w swej prostocie smarowidło, w sam raz na niedzielne śniadanie,...
Odsłon: 49
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
W międzyczasie czosnek pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i pomidory, posolić, smażyć przez 5-6 minut, aż pomidory lekko zmiękną.
Makaron odcedzić, przełożyć na patelnię wraz z chochlą wody z gotowania. Dodać kapary, skórkę cytrynową i sardynki.
Makaron nakładać na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem.